Logo image
Logo image

Vapautan sinut itseltäni

3 minuuttia
Vapautan sinut itseltäni
Viimeisin päivitys: 12 elokuuta, 2016

Minulla tulee olemaan kaikki ihan hyvin, vakuutan sen sinulle. Olen löytänyt monia ihmisiä, jotka saavat minut nauramaan. Olen löytänyt itseni uudelleen aamuisin, jolloin et ole jakamassa kahvihetkeä kanssani. Iltaisin, kun tulen töistä kotiin, eikä kukaan odota minua vällyjen välissä.

Minulla tulee olemaan kaikki ihan hyvin, usko minua. Kaikki on ihan hyvin, vaikka näenkin sinut kymmenen sekunnin välein kahviloissa, vaikka etsinkin lakanoistani jotakin, johon käpertyä. Minä kerron sinulle: paikalla oleminen ei ole sama asia, kuin minun kanssani oleminen. Et ole enää täällä, mutta olet silti luonani.

Minulla on kaikki ihan hyvin; olen avannut sylini uusille muistoille, joiden osa sinä et tule olemaan. Mutta tunnustan sen, etteivät ne ole tarpeeksi pitääkseen minut lämpimänä.

Et ole enää täällä, mutta näen sinut kaikkialla

Kirjoittaminen on vaikein ja pelkurimaisin tapa jonka tiedän, kertoa sinulle että kaipaan sinua koko sydämestäni, mutta että minun täytyy elää omaa elämääni, aivan kuten sinäkin teet ilman minua. Sillä mikäli emme voi enää olla yhtä, on parempi, että opimme olemaan omia itsejämme. Minulle on kerrottu, että sen, joka haluaa olla kanssani, tulee hyväksyä minut sellaisena kuin olen.

Siitä on kauan, kun sinä olit täällä, mutta näen sinua yhtenään, mihin tahansa menenkin. Tiedät kaikki ne paikat, jotka saavat minut tuntemaan kiintymystä sinuun. Niihin liittyy yhä kaikki se onnellisuus, joka joskus oli olemassa, sillä kaikista huonoista asioista huolimatta on olemassa asioita, jotka saivat meidät todella nauramaan.

Some figure

On vaikeaa olla enää tapaamasta toisiamme, mutta paras neuvo, jonka voin meille antaa, on olla yhtä rohkeita kuin olimme silloin, kun uskalsimme aloittaa tämän. Tiedän, ettei se ole sama asia. Tiedän, että sinä olet siellä ja minä olen täällä, mutta me pystymme siihen. Minä pystyn siihen.

Vapautan sinut itseltäni

Todellinen syy, minkä takia kirjoitan tätä on se, että minulle on kerrottu, että paras tapa lopettaa kipu on päästää se vapaaksi. Tästä syystä tarjoan sinulle kaiken tarvitsemasi vapauden, ilman kaunaa tai vihaa. En tarkoita asioita, jotka ovat jo selkeitä ja jotka olet jo kuullut aiemmin, tarkoitan sitä, että annan sinun todella olla, ilman syyttelyä, katumusta tai kyyneliä.

Sen takia paras asia, jonka voimme tehdä, ainakin nyt, on unohtaa kaikki: Kaikki sunnuntait luonasi, kaikki elokuvat, jotka katsoimme yhdessä ja joiden kesken nukahdimme, kaikki ne ateriat, joita emme tule enää jakamaan. Päästetään irti kaikista niistä unelmista, joita emme toteuttaneet, huonosta mielialastani, joka esti sinua hymyilemästä, suruistamme, ilmoistamme. Käännetään sivua.

Some figure

Sanotaan hyvästi kaikille niille kaupungeille, jotka näimme yhdessä. Kaikille niille ensimmäisille asioille, jotka tulevat myös olemaan viimeisiä. Sille, mitä olet opettanut minulle ja mitä minä olisin voinut opettaa sinulle. Aloitetaan nollasta. Minä vapautan sinut itseltäni samalla tavalla kuin vapautan kaikki ne paikat, jotka ovat nähneet meidät ja jotka eivät enää tule meitä näkemään.

Jätän hyvästit tietämättä täysin kuinka se tehdään, sillä tiedän, että minun tulee tehdä niin ellen halua että sinä olet se, joka jättää hyvästinsä minulle. Olen varma, että olet samaa mieltä kanssani siitä, että mikäli emme voi olla niin kuin kerran olimme, parasta on olla jotakin muuta; mikäli ei ole tapaa olla yhdessä, on parempi olla olematta.

“Tänään vapautan sinut.

Vapautan sinut minulta,

ongelmiltani

niiltä loputtomilta sunnuntai-iltapäiviltä,

ärsytykseltä syntymäpäivinäsi,

kun en tiennyt, mitä antaa sinulle,

mitä sinulla ei jo olisi tai mitä et hävittäisi.

Vapautan sinut pettymykseltäni,

karmaltasi,

uusilta tarinoiltani,

ristiriitaisuudelta, joka valtasi minut

ja jonka minä näytin.

Vapautan sinut puheluiltani,

sotkuiltani,

hiuksiltani

– kiinalaisilta, pitkiltä ja hoitamatta jätetyiltä,

jotka sotkeutuivat sormiisi ja satuttivat minua.

Vapautan sinut omaltatunnoltani,

nousuilta ja laskuilta,

tältä paolta.

Vapautan sinut ellipseiltä,

niitä seuraavilta pisteiltä,

kysymys- ja huutomerkeiltä,

sekä kaikilta tulevilta ja menneiltä kielioppisäännöiltä.

Vapautan sinut ovelta, jonka juuri suljit,

jotta voit lähteä,

jotta voit jättää minut,

jotta voit nähdä minut kaukaa ja haluta minua päivä päivältä vähemmän,

vaikka se satuttaa sydämeni syvimpiä kohtia.”

-Mario Benedetti-

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.