Emme ole luodut toisillemme

Emme ole luodut toisillemme

Viimeisin päivitys: 16 helmikuuta, 2016

“Minä olen pahoillani, mutta sinä et ole minun onneni ja iloni. Ei, sinä et ole, ja siitä johtuen minä vapautan itseni. Minä kieltäydyn laskemasta tunne-elämääni sinun käsiisi. Jos sinä olisit onneni ja iloni, sinun poissaolosi olisi se vihoviimeinen pisara ja minä eläisin jatkuvasti äärirajoilla. Minä en halua yrittää “omistaa” sinua, se ei varsinaisesti ole minun tyylini. 

Minun hyvinvointini ja täyttymykseni tunne ovat lähes täysin minusta riippuvaisia. Muutkin asiat vaikuttavat tietenkin jonkin verran, mutta se sisäinen prosessi jota käyn läpi ei tule tapahtumaan ulkoa käsin. 

On perin voimia vievää kantaa huolta muiden ihmisten ongelmista. Minä haluan ennemmin hengittää itseni puolesta, kävellä ilman kainalosauvoja ja olla oma itseni. Minä en halua kuulua sinulle, enkä sen enempää halua sinun kuuluvan minulle. Me voimme lähteä ulos jos haluamme, mutta eihän kiltti olla “luodut toisillemme”.

Psykologinen hyvinvointi tai pyrkimys olla onnellinen vaativat molemmat henkilökohtaisen ja siirtämättömissä olevan sopuratkaisun. Se ei ole jotain mikä meille annetaan, minkä me ostamme tai omistamme lain mukaan: se ei ole siirrettävissä. Ja koska minä en ole kaupan, ja toivottavasti et ole sinäkään, on meillä mahdollisuus olla vapaita.

Sinä et määrittele minun olemassaoloani enkä minä määrittele sinun, ja jos näin olisi emme me pystyisi elämään ilman toisiamme. Sinä et ole minun onnellisuuteni, ja onneksi, minä en ole sinun kumppanisi ja vaimosi. Paras suhde joka ihmisillä voi ylipäätään olla on ei toisillemme kuuluminen. Kun sinä et omista toista ihmistä, sinä kunnioitat häntä. Ja se on kauneutta, hellyyttä ja irrallisuutta.”

-Walter Riso-

Sinä ja minä

“Vapaus ei koostu sen tekemisestä mitä haluamme tehdä, vaan oikeudesta tehdä mitä meidän pitäisi tehdä.”

-Paavi Johannes Paavali II-

 

Paras suhde mitä meillä voi olla on ei kuulua toisillemme. Minä haluan tavata sinut ennemmin puolivälissä, tunnepohjaisella ja henkisellä tasolla. Minä en halua meidän olevan tehdyt toisillemme, saati toistemme elämän rakkaus. Minä en halua tarvita sinua, minä haluan pitää sinua muita parempana vaihtoehtona.

Minä en halua rakastaa sinua sokeasti, minä en halua sulkea silmiäni. Minä haluan avata ne apposen auki ja nähdä kaksi kokonaista ihmistä, molemmat erilaisina ja itsenäisinä, antamassa suhteeseen heidän intohimonsa, elävän hetkessä ja tekevän yhteistyötä toistensa elämässä.

Eheänä ja kokonaisena oleminen

Minä en halua meidän muuntuvan tai tarvitsevan toisiamme. Minä haluan jättää ajatukset ja puheet paremmista puoliskoista sivuun. Sinä voit olla ihan mitä haluat, mutta joka tapauksessa minä en tule olemaan se joka pyytää sinua muuttumaan. Tärkein osuus kaikessa tässä on se että me valssaamme yhdessä.

Meidän ei tarvitse myöskään valssata käsi kädessä väkisin. Joskus rakkaus loppuu kesken, enkä minä halua puristaa sinusta kaikkia mehuja pihalle viimeistä pisaraa myöten. Joten jos sinä halua siirtää tätä myöhemmälle, antaa palaa. Jos sinä haluat kuoria ihosi irti, kaikin mokomin. Ei siinä sen kummempaa.

Koska meitä on kaksi, ei yksi. Meitä ei myöskään ole tarkoitettu toisillemme. Minä olen minun ja sinä olet sinun.

Sydän, minä olen minun

Meillä jokaisella on elämän mittainen rakkaus

Meistä jokaisella on koko elämän kestävä rakkaus: me itse. Se suhde, jonka olemme itsemme kanssa luoneet. Ainoastaan rakastamalla itseäni ehdottomasti ja varauksetta, ilman epävarmuuksia tai takaiskuja, olen minä kykeneväinen tarjoamaan sinulle tai kellekään muulle samaa.

Jos sinun kanssasi oleminen tarkoittaa itseni suhteen luovuttamista, ei se vaan yksinkertaisesti tule toimimaan. Ihmiset valittavat usein siitä kuinka heitä ei rakasteta, mutta todellisuudessa useammin käy niin että me emme tiedä miten rakastaa itseämme.

Me elämme unessa jossa koetamme saada tarpeemme täytetyiksi emmekä kaikessa kiireessä tajua lainkaan, että todellinen rakkaus on sitä mitä tunnemme itseämme kohtaan. Joten minä en halua meidän idealisoivan toisiamme; meidän rakkautemme ei tule meitä pelastamaan, saati ratkaisemaan meidän ongelmiamme tai tarjoamaan kummallekaan henkistä tasapainoa.

Kukaan ei voi rakastaa puolestasi, tai kasvaa puolestasi, tai hymyillä puolestasi tai hengittää puolestasi. Vain sinulla on voima pelastaa itsesi ja luoda ympärillesi tervehenkistä rakkautta, ja se jos jokin on maailman paras asia.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.