Näytä minulle kuinka kaunis elämä todella onkaan

Näytä minulle kuinka kaunis elämä todella onkaan
Lorena Vara González

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Lorena Vara González.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Näytä minulle, kuinka kaunis elämä on. Näytä minulle, mitä piilottelet tuon hymysi takana ja mikä saa sinut heräämään ylös hurrikaanin lailla. Kerro minulle mitä ajattelet, kun tuijotat tyhjyyteen kasvoillasi onnellinen ilme. Kerro minulle, kuinka rakastat sateen tuoksua… vaikka se kastelisi sinut läpikotaisin. Kerro minulle, kuinka märkä ruoho on suurin ilonaiheesi.

Kerro minulle, oletko se sinä, joka piirtää sateenkaaren taivaalle, vai onko se sattuma? Niin, se sateenkaari, jonka luot kun taivaani muuttuu harmaaksi ja pisarat valuvat pitkin vartaloani. Kun muistutat minua siitä, että vesi antaa elämälle väriä.

Ennen kaikkea näytä minulle, että elämä on kaunista.

Muistuta minua siitä, kuinka kaunista kaikki on silloin, kun peität sen silmäsi, joka näkee vain negatiivisuutta. Kerro yhä uudestaan ja uudestaan, että me kaikki käymme läpi myrskyjä, mutta ne kaikki tulevat ja menevät.

Älä anna minun hukkua murheisiini ja luovuttaa silloin, kun suru yrittää vakuuttaa minulle, että ainoa vaihtoehtoni on valittaa.

Nauti jokaisesta halauksesta, jokaisesta katseesta, jokaisesta suudelmasta. Onni piilee jokaisen nurkan takana ja näkyy jokaisessa pienessä rakkaudenosoituksessa.

Opeta minulle kuinka ihanaa on nähdä elämä väreissä

Näytä minulle, kuinka jätät huomiotta maailman pimeyden ja näet kaiken väreissä. Kerro minulle, kuinka voin nähdä asiat eri tavalla ja keventää taakkaani.

Auta minua lopettamaan niiden asioiden ajattelu, jotka satuttavat minua ja rikkovat minut, jotka tuntuvat aina menevän pieleen ja jotka saavat minut ajattelemaan, että elämä on vain pelkkää epäonnistumista. Epäonnistumista, joka painaa harteillani ja täyttää minut epätoivolla.

Kun se tapahtuu sinulle, kuinka estät sitä pilaamasta kaikkea? Kuinka muutat tuon mustan aukon tähdeksi?

ihminen värien keskellä

Muistuta minulle, kuinka kauniita pilvet ovat, vaikka ne piilottelevat auringolta. Huomauta minulle, kun unohdan nähdä ympärilläni olevat kauniit asiat. Vakuuta minut siitä, että elämässä on absoluutteja, jotka ylittävät kaiken sen mitä kykenemme ajattelemaan, kuvittelemaan tai toivomaan.

Huuda minulle tarvittaessa. Sano uudestaan ja uudestaan, että kaikessa voi nähdä elämän kauneutta, sillä meillä on aina valta päättää, kuinka näemme sen mitä meille tapahtuu. Me kaikki kaadumme ja nousemme ylös, mutta vain harva meistä osaa ottaa irti jotakin positiivista siitä, mikä kaatoi meidät maahan.

Katso ympärillesi. Olet se joka luo omat polkusi, olet oman kohtalosi herra.

Opeta minua olemaan antamatta periksi, luottamaan omaan arvooni

Opeta minua olemaan antamatta periksi, opeta minua luottamaan omaan arvooni. Totuus on, että tunnen itseni liian pieneksi kohtaamaan tämän maailman, jossa on loputtomia esteitä ja tiet menevät niin moniin eri suuntiin, niin montaa eri reittiä, vailla yhtään opastetta.

Pelkään kaatuvani esteeseen, joka on minua isompi. Ennen kaikkea, opeta minua olemaan joutumatta opettamaan itseäni, olemaan riippumaton kenestäkään. Sillä kukaan ei ole yhtään sen arvokkaampi kuin minäkään.

värikäs taivas ja värikkäät ilmapallot

Muistuta minulle, että me kävelemme elämän läpi yksin, vaikka onkin ihmisiä kuten sinä, jotka antavat meille kätensä. Tämä on hyvin tärkeää, sillä opettamiseni ei ole sitomistani. Opettamiseni ei ole minun tekemistäni riippuvaiseksi.

Sen sijaan minun opettamiseni on sen näyttämistä, kuinka olla vapaa ja myös kuinka kohdata ne asiat, jotka eivät sovi minun näkemykseeni maailmasta.

Joskus kävellessäsi vain hymyilet, muistaen ne hyvät ajat, jotka vietitte yhdessä. Sen, mitä opit kävellessänne käsi kädessä. Mutta jatkat kävelyä, sillä yksinolo ei tarkoita ettetkö olisi oppinut jotakin heiltä, jotka ovat kulkeneet kanssasi matkan varrella.

Elämä on kaunista

Elämän kauneus, jokainen sydämenlyönti, on siinä, että oppii hyvistä asioista ympärillään. Siinä, että hyväksyy eteen tulevat pahat asiat, joko muuttaakseen ne tai ottaakseen ne osaksi omaa tarinaa tavalla, joka ei vahingoita.

Hymyile aina kun voit, kaikkialla missä voit, mitä ikinä yritätkään tehdä. Ja elä — elä pelottomasti siihen asti, kunnes vedät viimeisen henkäyksesi.

Opeta minulle, että tässä on todella elämän kauneus.

Lopuksi, muistuta minua siitä, että minun on uskallettava päästää irti kädestäsi ja arvostettava kaikkea, mitä opetit minulle.

Allekirjoittanut: oppilas, sinun oppilaasi, se joka katsoo sinua toiveikkaasti.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Mitä tehdä elämälläsi, kun et löydä oikeaa polkua?
Mielen Ihmeet
Lue se täällä Mielen Ihmeet
Mitä tehdä elämälläsi, kun et löydä oikeaa polkua?

Tunnetko olevasi hukassa? Et tiedä mitä tekisit elämälläsi? Ihmiset tuntevat toisinaan, että heidän kulkemansa suunta on täysin merkityksetön.


Mielen Ihmeet -sivuston sisältö on laadittu ainoastaan informatiivisiin ja opetustarkoituksiin. Se ei korvaa ammattilaisen diagnoosia, neuvoja tai hoitoa. Askarruttavissa asioissa on parasta kääntyä luotetun ammattilaisen puoleen.