Tunnet minut hyvin, vaan en kerro kuka olen ennen loppua

Tunnet minut hyvin, vaan en kerro kuka olen ennen loppua
Gema Sánchez Cuevas

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Gema Sánchez Cuevas.

Viimeisin päivitys: 29 lokakuuta, 2022

Koetan näin vain päästä jotenkin lähellesi. Sillä sinulla on jonkin verran kokemusta elämästä ja tiedät, miten selvitä tämän variksenpelättimillä täytetyn yhteiskunnan erilaisista koukeroista älypuhelimesi avulla. Minä kirjoitan sinulle, ihmiselle joka on menettänyt kyvyn yllättää itsensä, koska syvällä sisimmässäsi tiedät kyllä kuka minä olen.

Haluan sinun kuuntelevan minua tarkkaan

Nyt kun uskot omavaasi elämän ainoan totuuden, sinun omasi, ja kun valheellinen vakauden tunne peittää silmiäsi aurinkolasien tavoin, nyt sinä voit kuunnella minua. Mutta… Miksi sinä haluaisit kuunnella minua? Olet jo matkannut maailman ääriin ja takaisin, ja voit puolustaa itseäsi usealla eri kielellä. Vaan et milloinkaan taida näitä kieliä niin hyvin kuin haluaisit.

Ja ehkä olet jo ehtinyt lukea lukemattomia kirjoja, kuten Ruutuhyppelyä ja Typerysten salaliitto, tietenkään unohtamatta Sadan vuoden yksinäisyyttä, sekä katsellut sata parasta klassikkoelokuvaa, jotka oli listannut joku tyyppi, joka kuulemma oli nähnyt vielä useampia elokuvia kuin sinä ja jonka mielipiteet olivat niin hienostuneita, että ne olisivat yhtä hyvin voineet olla yleismaallisia. Kuka minä olen sinulle mitään kertomaan, olethan sinä sentään jo ollut rakastunut sekä suorittanut maisterintutkintosi ja loikannut rohkeasti tuntemattomaan.

pojalla on Nalle Puh

Sinun henkesi on salpaantunut lukemattomia kertoja… Sinun jalkasi ovat kävelleet todella nopeasti loputtomien rantojen polttavassa hiekassa. Sinulla on vieläkin tallessa kengät, joita käytit käydessäsi maasi parhailla musiikkifestivaaleilla, joilla meno muuttui valkoisesta mustaksi juhlien ollessa ohi. Sinä olet kerännyt joitakin arpia, joita voit ylpeänä esitellä ystävillesi, sellaisia jotka todistavat tunnustettavissa olevista synneistäsi, tai joista voisi olla hyötyä mikäli koskaan joudut esittämään todisteita urheudestasi.

Ja jopa tästä huolimatta minulla on otsaa kirjoittaa sinulle. Minulla on röyhkeyttä kertoa asioita päin kasvojasi, koska sinä tunnet minut hyvin, koska minä olen sinä. Ymmärsit aivan oikein, minne tahansa sinua sattuukin, sattuu myös minua. Kaikki arpesi ovat myös minun arpiani. Minä olen kuin se ihminen, joka sinä ennen olit, sisimmässäsi polttava lapsi, joka on jäänyt yhteen sotkeutuneiden luiden ja lihan vangiksi, vaan myös pelon ja illuusioiden. Minut ovat tukahduttaneet säännöt, jotka on luonut aikoinaan vallasta juopunut esi-isä.

Minä haluan sinun innostuvan asioista jälleen

Mitä koetan sinulle kertoa on se, että toivon sinun katselevan tähtien täyttämää taivasta öisin. Toivoisin asioiden olevan vain asioita ja ihmisten olevan sinulle juuri niin tärkeitä kuin heistä kukin ansaitsee olla. Minä haluan sinun innostuvan uudelleen pienistä asioistaMinä tahdon sinun loikkivan kuralätäköissä ja pystyvän säikyttelemään puluja, kuten ollessasi pienenä puistossa. Minä haluan sinun olevan välttelemättä sadetta ja sallivan itsesi kastua ilman pelon häivää.

kuka minä olen ja mistä nautin

Elä tänään, koska huomenna se voi olla jo liian myöhäistä – järjestä aikaa itsellesi. Jaa tämä aika sellaisten ihmisten kanssa jotka ansaitsevat sen, jotka saavat olosi tuntumaan lämpimältä, ja joilla ei ole sinuun huonoa vaikutusta. Koska tästä elämässä todella on kyse, jakamisesta. Vietätpä elämäsi yksin tai toisten ihmisten kanssa, ole joka tapauksessa rehellinen omia tunteitasi kohtaan. Älä tuota itsellesi pettymystä. Ole johdonmukainen. 

Päästän sinut nyt jatkamaan puuhiasi, mutta en ennen kuin olen kertonut sinulle miten paljon sinua rakastan. Kuka rakastaa sinua enemmän kuin minä? Ei kukaan. Mieti, kuinka kauan olen ollut jo kanssasi. Eli minä todella haluan sinun aloittavan jollain yksinkertaisella, mikä kumpuaa rakkaudesta. Tämä voi olla vaikka vesi-ilmapallotaistelu, painovoiman uhmaaminen skeittilaudalla tai kotvasen viettäminen tehden ja ajatellen vain ja ainoastaan pallon ympäriinsä potkimista… Anna sisimmässäsi olevalle lapselle mahdollisuus.

Maailma on täynnään ihmisiä, jotka eivät ole yltäneet vaatimustesi tasolle, mutta yhtälailla on niitä ihmisiä, jotka eivät tule milloinkaan tuottamaan sinulle pettymystä… Eivätkä ensin mainitut tule koskaan olemaan kovinkaan osuva esimerkki jälkimmäisistä.

Minä omistan tämän kappaleen sinulle – rakasta itseäsi. Tämä Hailee Steinfeildin kappale nostaa varmasti hymyn kasvoillesi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.