Logo image
Logo image

Rakas minä itse, ansaitsen tulla paremmin kohdelluksi

3 minuuttia
Rakas minä itse, ansaitsen tulla paremmin kohdelluksi
Viimeisin päivitys: 28 heinäkuuta, 2017

Rakas minä itse, ansaitsen tulla paremmin kohdelluksi. Käytän peilin edessä juuri tämän hetken hyödykseni, ja kerron sinulle, kuinka saat minut voimaan. Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan sitä, että kaiken minkä sanot minulle, sanot samalla itsellesi?

Olen sietänyt kaikenlaista, mitätöinnistä kritiikkiin. Miksi olet niin epäystävällinen minua kohtaan? Olet ehkä unohtanut, että olemme yksi ja sama henkilö?

Haluan sinun tietävän sen, ettei tämä ole valituskirje, sillä sitä sinä teet tarpeeksi minulle. Haluan sinun ymmärtävän tämän kirjeen sanomasta sen, että on monia asioita joita et näe. Lopeta kiinnittämästä huomiota ainoastaan niihin asioihin, jotka satuttavat.

Lopeta itsesi sääliminen

Rakas minä itse, kuinka monta kertaa olen kuunnellut sinun valittavan minusta. Et näytä paljoakaan kunnioitusta sitä kohtaan, mitä me olemme. Itsesääli näyttää olevan yksi suosikkilajisi. Etkä salli koskaan itsesi nähdä niitä hyviä asioita, joita meillä on.

Some figure

Kävelet vain elämäsi läpi kysyen itseltäsi, miksi sinä et saa ansaitsemaasi. Mutta oletko koskaan ajatellut sitä, että sinulla saattaa olla enemmän kuin tajuatkaan? Hetkeksi haluan sinut pysähtyvän peilin ääreen, ja sen sijaan että kritisoit nenää tai vatsaa, ole kiitollinen jaloista, jotka liikkuvat.

Ehkä et näe sitä tällä tavoin, mutta itsesäälillä et saavuta mitään. Jos se vaikka olisi rakentavaa kritiikkiä, niin voisit tehdä jotain asialle, se voisi olla arvokasta.

Lakkaa nimittelemästä minua

Joka kerta kun sinulla on mahdollisuus, alat nimitellä minua uudella nimellä. Tämä ongelma ei ole edes lievimmillään mukava. Rakas minä itse, voisitko käyttää vähän voimavarojasi ja lopulta ymmärtää, että fyysiset ominaisuutesi eivät määritä sinua? Ihan totta! Ajattele sitä ja näet, että se on totta.

Sen sijaan että kutsut minua “lihavaksi”, voisit kutsua minua “ystävälliseksi”. Vakavasti sanottuna, lopeta katsomasta minua negatiivisesta näkökulmasta. Olet enemmän kuin se. Olet älykäs, kiva, ystävä, isä, äiti.

Mikäli on totta että viat jotka sinua häiritsevät ovat todella niin suuri juttu, työskentele sen eteen, että voit muuttaa ne. Itsestäsi valittaminen aina uudestaan ja uudestaan ei auta sinua lainkaan eteenpäin elämässäsi. Rehellisesti sanottuna, haluaisin nähdä sinun työskentelevän sisäisen maailmasi kanssa yhtä paljon kuin työskentelet ulkokuoresi kanssa.

Ympäröi minut rakastavilla ihmisillä

Rakas minä itse, on jo aivan valtavan rasittavaa ottaa vastaan kaikki antamasi nimittelyt. Mutta kun myös tapaat ystäviä, joiden ainoa päämäärä on kritisoida minua, se ei ole lainkaan mukavaa. Oletko koskaan ajatellut, että ehkä olet ympäröinyt itsesi liian monilla myrkyllisillä ihmissuhteilla?

Ansaitsen sen että kohtelet minua paremmin, ja voisit myös nähdä vaivaa sen eteen, että tapaat sinua paremmin kohtelevia ihmisiä. Ihmisiä, jotka auttavat sinua näkemään hyvät puolet itsessäsi, ja jotka tekevät jokaisesta päivästä vähän parempia.

Jätä taakse juoruilu, kaikenlainen hölmöily, joka ei auta missään. Miksi et tulisi toimeen paremmin ystävän kanssa, joka kertoo sinun olevan kaunis joka kerta tavatessanne? Sinä olet, sinun täytyy vain uskoa se.

Haasta meidät

Some figure

Milloin viimeksi teit jotakin, jota et uskonut meidän voivan tehdä? Rakas minä itse, joskus ajattelen, ettet todella tunne minua. Et uskalla haastaa itseäsi, koska pelkäät epäonnistuvasi. Ja kuinka ironista on, että silloin juuri tuomitessasi itsesi siihen, että et voi tehdä, epäonnistuit.

Sillä ei ole väliä mitä tämä on, mutta haluan sinun haastavan minut menemään edemmäksi. Rikotaan joitain rajoja ja saavutetaan unelmamme. Yritän puhua sinulle haaveiden ja toiveiden kautta, mutta sinä vastaat vain todellisuudella.

Voitko kertoa minulle, millainen todellisuus on? Koska sillä tavoin näen sen. Todellisuus on vain sitä, jonka hyväksyt olevan todellisuutta. Anna minun näyttää kaikki se potentiaali, joka sinulla on!

Rakas minä itse, ole oma itsesi

Lopuksi haluan pyytää sinua tulemaan taas omaksi itseksesi. Monien vaatimusten, pelkojen, epäilysten ja turhautumisten keskellä en enää tiedä, keitä olemme. Pyydän vain sinua tulemaan taas lapseksi, joka nauroi äänekkäästi ja unelmoi.

Tiedän, että elämä on kovaa ja olet ollut pettynyt. Tiedän myös sen, että olet itkenyt monesti särkyneen sydämesi vuoksi. Mutta se on elämää – rakastaa, kasvaa, nauraa, itkeä, toivoa, ja aloittaa taas alusta.

Toivon, ettet heitä minua syrjään. Rakas minä itse, minä olen sinä ja pyydän ainoastaan sitä, että elämme elämämme niin intohimoisesti kuin maailma olisi päättymässä. En tiedä olemmeko huomenna täällä yrittämässä uudelleen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.