Logo image
Logo image

Muutama sana menneisyydeltä, nykyhetkeltä ja tulevaisuudelta

3 minuuttia
Muutama sana menneisyydeltä, nykyhetkeltä ja tulevaisuudelta
Viimeisin päivitys: 05 maaliskuuta, 2016

Hei sinä, jonka tukka on jo alkanut harmaantua. Niin, juuri sinä, jolla on ryppyjä mitä yllättävimmissä osissa kasvojasi. Sinä, joka kuulet oman kehosi anelevan sinulta lepoa joka ikinen aamu, joka haalit tietoa ja kokemuksia, mutta joka tulet silti elämän pyörteiden heittelemäksi. Sinä, joka tiedät kuinka tärkeää on kasvaa ja ettei sekunninkaan saisi antaa kulua elämässä turhaan.

“Vartu vanhaksi kanssani! Paras on vielä edessäpäin.”

Robert Browning

Me tajuamme olevamme vanhoja vasta sitten kun olemme jo tulleet vanhoiksi ja huomaamme, ettei entiseen ole enää paluuta.

Olen Menneisyytesi, enkä voi tarjota sinulle juurikaan muuta kuin sen, että tulen aina pysymään rinnallasi; tarvitsen sinua, jotta voisin olla olemassa täällä ja sinä tarvitset olemassaoloani. Olen puutarha, johon istutit siemenet, jotka kestävät ikuisuuden: mikäli pelotan sinua, älä huoli, sillä minä en tule toistumaan. Jos teen sinut onnelliseksi, tulet aina rakastamaan minua, sillä olen tehnyt nykyisyydestäsi jollain lailla paremman.

Saattaa hyvin kuitenkin myös olla niin, että tunnet olosi surulliseksi kun puhun kanssasi. Älä syytä minua äläkä turhaan itke; minä todella yritin parhaani, mutta nyt sinä varmaankin jo ymmärrät, että olen olennainen osa elämääsi ja sitä, millainen ihminen olet tänä päivänä.

Minä edustan niitä vanhoja sotia, jotka eivät enää ikinä tule toistumaan, ja jatkan kasvamistani yhä pidemmäksi ja pidemmäksi. Muista, että sinä luot minua joka ikinen sekunti joka ikisenä päivänä ja että voit käyttää minua tunteaksesi olosi hiukan onnellisemmaksi kun taas puhun kanssasi. Nykyaika auttaa tässä paljon. Jokainen kuluva sekunti tekee minusta paremman. Lisäksi voit nähdä, että kun nykyhetki ja tulevaisuus menevät jonnekin, minä olen jo käynyt siellä ja tullut takaisin monia kertoja. Intohimoni on tarjota lämpöä nuoruuteesi ja kertoa tulevaisuudelle, mitä nykyaika oikein puuhaa.

Minä olen äärimmäisen katoavainen ja nimeni on Nykyaika. Tuskin tiedän, mitä sanoa, sillä Menneisyys varastaa kaikki tekemiseni ja ideani voidakseen auttaa Tulevaisuutta kasvamaan. Voin kuulla sinut, tanssia sinun kanssasi ja soittaa sinulle musiikkia kitarallani, muttet kuuntele minua, koska sinua viihdytetään jo. Tulen kertomaan sinulle, että kukaan ei tule auttamaan sinua, jollet aloita auttamalla itseäsi hieman alkuun. Olen sinun eliksiirisi ja haluan auttaa sinua rakentamaan nuoruutesi, jotta Menneisyys ja Tulevaisuus voisivat pitää hauskaa.

Minä kukin puutarhassa, jonka istutit yhdessä Menneisyyden kanssa ja Nykyaika kutsuu minua Tulevaisuudeksi. Rakastan suunnattomasti niitä tarinoita, joita Menneisyys kertoo minulle Nykyajasta. Ne ovat opettaneet minulle kaiken, mitä nyt osaan tehdä. Ne ovat kerrassaan fantastisia!

Voin olla loputon energianlähde Nykyajalle. En ole milloinkaan itse asiassa puhunut hänen kanssaan, mutta minulle on kerrottu, että hän ajattelee jatkuvasti minua ja Menneisyyttä. On jo korkea aika, että hän alkaisi huolehtimaan itsestään ensisijaisesti. Nykyaika on meille hyvin tärkeä, joten huolehdi siitä, että pidät hänestä hyvää huolta ja hukuta hänet rakkaudenosoituksiin, jottei hän milloinkaan lakkaisi kertomasta meille kauniita tarinoitaan.

Me kolme ihailemme sinua, sillä olet opettanut meille, että eläminen on paljon muutakin kuin sitä, että katselee ajan kuluvan, ja että kaikkein uskomattomimmat seikkailut tapahtuvat silloin kun täytät meidät unelmilla ja keräät itsellesi kokemusta. Olemme myös ymmärtäneet sen, että sanomasi sanat eivät ole yhtä tärkeitä kuin se, kuinka ne sanot, että suvaitsevaisuus on paras toimintatapa, ettei elämää voi pyyhkiä pois pyyhekumilla ja että on parempi ajatella asiat läpi huolella ennen kuin ne kirjoittaa ylös.

Me tiedämme, että ongelmiamme pakeneminen on kilpajuoksu, jota emme koskaan tule voittamaan. Tämän vuoksi me arvostamme sinua, sillä olet valmis kohtaamaan ne ja kannustamaan meitä. Olemme joka tapauksessa tulleet muistuttamaan sinua jostain, jota sinun ei koskaan tule unohtaa, sillä kadut sitä, mitä olet tehnyt, etkä sitä, mitä olet jättänyt tekemättä. Me kuitenkin tiedämme jotain sellaista, mitä sinä et tiedä: pelkuruus tekee meistä vanhempia paljon nopeammin kuin aika.

Kuvat: natalia_maroz

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.