Logo image
Logo image

Sano minua hulluksi, niin olen onnellinen

3 minuuttia
Sano minua hulluksi, niin olen onnellinen
Viimeisin päivitys: 16 helmikuuta, 2017

Olen kyllästynyt kuulemaan sanaa hullu, varsinkin kun sitä käytetään niin väärin. Se on kuin asiaankuulumaton, huonosti käytetty sanonta joka miellyttää oppimattomia korvia, mutta raastaa niitä jotka tuntevat syvemmän todellisuuden.

Hullu, tylsistynyt, outo, erilainen, kummallinen, puutteellinen, mielenvikainen, häiriintynyt, vaarallinen, tasapainoton, maaninen, sekopää, kaheli, skitso, pimeä, vajaa, maanisdepressiivinen, vauhko, vainoharhainen, tyhmä, sairas, järkyttävä, psykopaatti, mielipuoli, raivohullu.

“He kutsuvat minua hulluksi koska elän epäjärjestelmällisesti, aikaan sopimattomasti, impulsiivisesti – minun tavallani.”

– Juan Ramón Marcos Sánchez, Dialogues with my Conscience-

Täytä oppimattomuuden tyhjyys tarkoituksella

Some figure

Kaikki oppimattomuus voidaan parantaa sanoilla. Eristäydy häpeästä ja vääristä uskomuksista. Mene lähemmäksi todellisuutta omakohtaisesti. Kaikki mitä pyydän sinulta on se, että hävität vanhentuneet konseptit ja avaat mielesi sille, mikä on uutta sinulle mutta olemassa kaikille muille.

Tiedän ettei hämmennys ole pahuutta, mutta joskus ajattelen toisin. En kiellä etteikö sana “hullu” olisi joskus tuottanut minulle kipua. Se sai minut tuntemaan oloni oudoksi, erilaiseksi ja arvottomaksi. Eikä se ole hyvä tunne, siihen on vaikea tottua.

Olen oppinut, kuten luulen sinunkin oppineen, että yhdellä sanalla voi olla monta tarkoitusta. Kaukaa katsottuna kaikki näyttää hämmentävältä, mutta kun pääset lähemmäksi, se mikä joskus oli epäselvää, on nyt selkeää ja yksityiskohtaista.

Vahvuus on hulluutta

Tämä yksi sana ei voi kuvata kaikkea sitä tarkoitusta mitä se pitää sisällään. Olen kärsinyt, olen itkenyt, olen tuntenut olevani vankina sokkelossa josta en pääse ulos. On ollut päiviä jolloin ajattelin heittää pyyhkeen kehään, antaa kaiken periksi, sillä tuntui kuin millään ei olisi tarkoitusta. Kuin millään ei olisi koskaan ollutkaan tarkoitusta.

Some figure

Jos koskaan aioinkaan antaa periksi, ympärilläni oli ihmisiä jotka muistuttivat minua tekemättä niin, jotka sanoivat ettei se ole sen arvoista. Kaikille niille ihmisille, jotka antoivat minulle tukensa sen sijaan että olisivat yrittäneet kampata minut, sanon kiitos koko sydämestäni.

Meitä, jotka kamppailevat valtaosaa vastaan, on vähän. Olen tullut ulos taisteluista vahvempana, haavoineni ja arpineni jotka näyttävät että taistelin loppuun saakka, eikä yritykseni ole ollut turha. Tänään olen vahva, ja se mikä pelotti minua eilen on nyt vain osa rutiiniani.

En lakkaa olemasta se kuka olen

On ollut vaikeaa todeta ja hyväksyä että olen kuka olen. Muiden kommentit ovat saaneet minut epäröimään, kärsimään, kyseenalaistamaan jokaisen, pienimmänkin osan itsestäni. Se on ollut matka täynnä kuoppia, kaatumisia ja rikkoontumista, mutta saavutin lopulta päämääräni.

En tietenkään ole täydellinen ihminen; en ole koskaan tavannut ketään joka olisi. Niin kuin kaikki muutkin ihmiset, epäonnistun ja teen virheitä. Korjaan ne, mutta joskus on liian myöhäistä. Toivon että ymmärrät, että pysyt rinnallani etkä käännä selkääsi minulle.

En aio lakata olemasta kuka olen vain miellyttääkseni sinua. Tunnen oloni onnekkaaksi siitä, että olen oppinut tuntemaan itseni ja alkanut rakastaa itseäni ehdoitta. En tullut tähän maailmaan miellyttääkseni sinua ja ollakseni sellainen kuin haluaisit minun olevan. Minä olen minä. Pitäisin siitä, että pitäisit minusta, mutta kuten hyväksyn itseni, hyväksyn ettei aina ole mahdollista miellyttää kaikkia.

Some figure

“Joskus halaan niin vilpittömästi, niin lujasti, että tatuointini jättävät jäljen toisen ihmisen ihoon. Mutta toisina aikoina minun tarvitsee piilottaa itseni ja se päätös on minun tekemäni, ja jos epäonnistun, se on epäonnistuminen ilman virhettä. Ja myöhemmin nalkutan itselleni ja kiroan pelkuruuttani ja lupaan muuttua. Enkä muutu, enkä tiedä haluanko, voinko.”

-Juan Ramón Marcos Sánchez, Dialogues with my Conscience-

Jos sinua miellyttää kutsua minua adjektiivilla jota en ole, kukaan ei tule pysäyttämään sinua. Leimaa minut tavalla tai toisella jos se tuntuu sinusta paremmalta. Tiivistä maailmani yhteen sanaan ja piiloudu sitten sen taakse. Kutsu minua hulluksi jos haluat, mutta jos teet niin, tiedä mitä tämä sana todella tarkoittaa.

Hullu, vahva, rohkea, ystävällinen, rauhaa rakastava, hellä, uniikki, taistelija, kykeneväinen, koulutettu, varovainen, vastuullinen, työteliäs, uskomaton, älykäs, huomioonottava, upea, soturi, sitkeä, autenttinen, lannistumaton, pikkutarkka, suloinen, hassu, inhimillinen, herkkä, kiinnostava, poikkeuksellinen.

“Ja vapaaehtoisen autismin etäisyydeltä, sinä hymyilet tietävää varmuutta siitä että vain hullut ihmiset ovat järjissään. He kutsuvat minua hulluksi ja olen onnellinen.”

Juan Ramón Marcos Sánchez, Dialogues with my Conscience-

 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.