Rakasta minua surussani

Rakasta minua surussani

Viimeisin päivitys: 19 elokuuta, 2020

Jos näet minun surevan, älä sano sanaakaan, vaan rakasta minua surussani. Joskus tuntiessani oman rikkinäisyyteni, en kaipaa ketään minua korjaamaan. Tarvitsen vain jonkun joka pysyy lähelläni, jotta voin koota itseni uudestaan.

Mikäli päivä toisensa jälkeen näet vain surua katseessani, älä kiirehdi kysymään mikä on vialla tai miltä minusta tuntuu. Koeta mieluummin syleilemistä lämpimällä läsnäolollasi. Esitä vähemmän kysymyksiä ja anna useampia halauksia.

Silloin kun olen surullinen tai alakuloinen, kun suru tekee kipeää ja mieleni on jumissa, tarvitsen vain tilaa olla yksin toisen ihmisen lähellä. Älä pyydä, etten olisi surullinen, etten itkisi tai etten pakenisi omaan maailmaani.

Kupla

Jos näet minun itkevän, muistuta minua läsnäolostasi. Laske kätesi olkapäälleni ja houkuttele minut puhumaan, vaikkapa vain säästä. Sillä sinun läheisyytesi auttaa minua tuntemaan kodin lämmön.

Jos tunnet minun olevan surullinen, älä juokse suruani pakoon. Älä viestitä, ettet halua minua lähellesi, että olen tarpeeton tai hyödytön. Jos et kykene suvaitsemaan varjojani, et ansaitse nauttia myöskään valostani.

Muistuta minua siitä, että tänään kohtaamani kärsimys auttaa minua tutkistelemaan sisäistä maailmaani, hengähtämään ja järjestämään ajatuksiani.

Mikäli näet minun surevan, etkä tiedä mitä tehdä, anna minun ymmärtää, että olen tärkeä. Kunnioita kuitenkin tarvettani vetäytyä sisäiseen maailmaani, syleilemään ja tutkiskelemaan itseäni. Älä anna minun tukahduttaa suruani, sillä se auttaa minua pohdiskelemaan ja analysoimaan maailmaani.

Kukat ja kasvot

Mikäli näet minun suruni, älä sano sanaakaan. Rakasta minua surussani. Mikäli löydät minut yksinäisen yön syleilystä, älä esitä kysymyksiä. Ole vain kanssani. Jos katsoessasi minuun huomaat, etten vastaa katseeseesi, älä mieti sitä, ymmärrä vain. Jos tarvitset rakkautta, älä pelkää, vaan rakasta minua surussani.

Kun tunnen surua, yritän puhua sinulle, jos minulla vain on voimia siihen. Yritän ymmärtää olevani tärkeä, hyväksyä eri vivahteet, arvostaa lempeyttä ja hellyyttä, jolla pidit minua hyvänä silloin kun sitä tarvitsin.

Rakasta minua surussani -viestin tärkeys

Tämän viestin olisi voinut kirjoittaa kuka tahansa meistä vaikeassa elämänvaiheessa. Sillä ei ole merkitystä olemmeko lapsia vai aikuisia, varaukseton halaus auttaa meitä tunteidemme säätelyssä ja niiden välittämien viestien vastaanottamisessa.

Jotta voisimme luottaa itseemme, on olennaista, että ihmiset ympärillämme eivät tuomitse eivätkä halveksu tunne-elämämme tilaa. On myös tärkeää, että arvomme ei määrity kohtaamamme kärsimyksemme mukaan.

On olemassa halauksia, katseita ja satoja erilaisia eleitä viestimme välittämiseksi. Se, mitä toisten reaktio suruamme kohtaan opettaa sekä sosiaalisella että psyykkisellä tasolla, saavuttaa syvimmän olemuksemme.

Mikäli ihmiset ympärillämme vastaavat torjunnalla, me luultavimmin uskomme etteivät tunteemme ole kunnioituksen arvoisia. Tästä on usein seurauksena valheellinen, ylipirteä ja ylioptimistinen identiteetti.

Surullinen robotti

Suru kuitenkin muodostaa osan meitä ja olosuhteitamme, joihin sisäiset nyanssimme vaikuttavat syvästi. Siksi, nähdessämme jonkun surevan emme saa torjua heitä. Kyse on sen tekemisestä heille, mitä haluaisimme heidän tekevän meidän hyväksemme. Ei sen enempää, eikä vähempää.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.