Mikä vaikuttaa lopulta, voi olla paras alkuni

07 lokakuu, 2016

 

Tietty määrä vuosia soljuu ohi ja sitten minä kuolen. Tämä saattaa olla olemassaoloni määrätty loppu, mutta siihen asti tulee joka ikinen päivä olemaan elämän mahtavan tarinan summa. Tämän tarinan haluan elää sen täyteen potentiaaliin.

Kaikki alkaa ja kaikki päättyy. Kokemukset limittyvät toistensa kanssa, eikä niistä mikään jätä minua välinpitämättömäksi. Jokainen kestää niin kauan kuin on tarpeen, jotta ne voivat tuoda minulle mitä niiden on tarkoitus minulle tuoda. Tässä mielessä huonoin asia on uskoa, että jokin asia tulee jatkumaan, kun se itse asiassa onkin jo päättynyt.

Vain jos hyväksyn lopun voin uskoa alkuun

Kierreportaat

Meidän täytyy hyväksyä todellisuus sellaisena kuin se on. Minun velvollisuuteni on hyväksyä, että on ihmisiä jotka tulevat poistumaan elämästäni tai että minä itse voin lähteä, että on kaupunkeja jotka minun pitää jättää jälkeeni tai että jokin mikä oli ennen osa elämääni ei enää voi sitä olla. Toisin sanoen jutun juoni ei ole aloittaa alusta tyhjästä, vaan oppia olemaan nykyhetken kanssa sellaisenaan kuin se on. 

Jopa jos väärinymmärrys katkaisee nauruni, pystyn minä kuitenkin vielä jatkamaan

Kun me emme ole valmiit jonkin päättymiseen, se voi aiheuttaa meissä epävarmuuden, hämmennyksen ja tuskan tuntemuksia. Me kaikki olemme löytäneet itsemme toisinaan labyrintin sisästä, aivan lähellä ulospääsyä, mutta ilman avaimia jotka sallisivat meidän poistua sieltä ja jatkaa matkaamme.

Näin hetkinä minä, kuten niin monelle muullekin on käynyt, en nähnyt mitään selkeästi. Vaikutti siltä kuin päätökset olisivat hajaantuneet aikaan ilman minkäänlaista selkeää päätöstä. Vasta saavuttuani tapahtumien päätökseen pystyin ymmärtämään, että minun täytyi ottaa oma elämäni hallintaani ja että ainoastaan minä pystyin sulkemaan kyseisen oven jäljessäni. 

“Olen kipeästi haavoittunut, mutta en lyöty.

Minä asetan itseni makuulle ja vuodan hetken.

Ja sitten nousen taistellakseni taas.”

-John Dryden-

Sinnikkyys tarjoaa meille tukea ja auttaa meitä oppimaan kaikesta kokemastamme. Tällä tavoin jopa jos väärinymmärrys on katkaissut nauruni, olen minä saanut selville, että pystyn edelleen jatkamaan nauramista. Vaikka kaikki olisi menetetty, pystyn löytämään itseni uudestaan.

Loppu on mahdollisuus uudelle alulle

Kukka kämmenellä

Kaiken tämän vaivan jälkeen minä olen selviytynyt voittajana kaikista päätöksistäni ja niiden myötä menneisyydestäni. Minä olen ymmärtänyt, että yhden asian loppu on mahdollisuus löytää uusi alku. Sinäkin voit tehdä niin. Jotta uusi päivä voi koittaa, täytyy ensin kulkea läpi yön.

Jokainen päivä on mahdollisuus olla paras versio itsestäsi. Me löydämme oman voimamme huonoina hetkinä. Aika ja tapahtumat käyvät yhdessä läpi muutoksia, ja me ihmiset muutumme tämän myötä myös. Me kasvamme ja opimme kaikista niistä virheistä, joita teemme itse ja joita muut tekevät kanssamme. Me elämme ja me unelmoimme onnesta, jota keräämme ja jaamme muille. Tästä syystä jonkin loppu voi olla minun paras alkuni, sinun paras alkusi.