Sinä et ole minulle tarve, vaan valinta

7.1.2016

”Minä en tarvitse sinua, minä suosin sinua ennen muita. Et ole minulle tarve, vaan valinta.” Tiedän, tämän sanominen on vaikeaa ja nämä sanat sanoakseen on jätettävä monia asioita taakseen. Monen muun ohella on välttämätöntä jättää pelkuruus ja täyttää itsensä rohkeudella, urheudella ja kärsivällisyydellä, suurella määrällä kärsivällisyyttä.

Tarkemmin ottaen kärsivällisyyttä selittää, että pelkästään suosimalla sinua minä olen avoin mahdollisuudelle tulla rakastuneeksi sinuun ja arvostaneeksi sinua määrättömästi enemmän kuin tarvitsen sinua. Tämä valinta ja päätös kokonaisuudessaan tarkoittaa, että minä en tarvitse kohteliaisuuksia peitelläkseni vikojani tai puutteitani. Kukaan ei tule tässä elämässä olemaan vastuussa sen täydentämisestä mitä minusta puuttuu.

“He saivat meidät uskomaan, että ”tosi rakkaus” osuu kohdalle vain kerran, todennäköisesti ennen kuin olemme kolmekymmentä. He eivät koskaan kertoneet meille, että rakkaus ei ole jotain jonka voi laittaa liikeelle, sillä ei ole aikataulua.”

”He saivat meidät uskomaan, että kukin meistä on appelsiinin puolikas ja elämässä on järkeä ainoastaan kun löydämme toisen puoliskomme. He eivät kertoneet meille, että me synnyimme kokonaisina ja että kukaan elämässämme ei ansaitse kantaa niskassaan vastuuta meistä puuttuvan täydentämisestä.”

”He saivat meidät uskomaan ”kaksi yhdessä” -kaavaan: kaksi ihmistä, joille on yhteistä samanlainen ajattelutapa, samanlaiset ideat, ja silloin homma toimii. Koskaan ei ole kerrottu tälle olevan toinenkin nimitys; mitätöinti. Vain kaksi yksilöä joilla on omat persoonansa voivat muodostaa terveen ihmissuhteen.”

”On tehty uskottavaksi, että avioliitto on velvoittava insituutio ja että fantasiat työtuntien ulkopuolella pitäisi tukahduttaa.”

”He saivat meidät uskomaan, että laihat ja kauniit ovat niitä, joita rakastetaan enemmän. He saivat meidät uskomaan, että on olemassa yksi kaava minkä mukaan olla onnellinen, sama resepti kaikille, ja ne jotka pakenevat sitä ovat tulevia tuomituksi rikollisiksi.”

”Meille ei ole koskaan kerrottu, että nuo kaavat voivat pettää, ne voivat ajaa ihmisen turhautuneisuuteen, ja että me voimme kokeilla muita vaihtoehtoja.”

”Ai niin! He eivät myöskään kertoneet meille, että kukaan ei kertoisi meille näitä asioita. Joka ikisen täytyy oppia itsekseen. Ja kun me kukin pääsemme pisteeseen jossa olemme rakastuneita itseemme ensin, silloin voimme alkaa rakastua johonkin toiseen.”

”Me elämme maailmassa jossa meidän täytyy piiloutua rakastamaan kun väkivaltaa harjoitetaan kirkkaassa päivänvalossa.”

John Lennon

Tällä minä tarkoitan, että ainut ihminen jota meistä kukin tarvitsee elääkseen on kyseinen ihminen itse. Ja minä, käyttäen kaikkea oikeuttani tunteideni ilmaisun vapauteen, valitsen sinut rinnalleni jotta voimme nauttia toisistamme.

Minä olen päättänyt lakata itseni orjuuttamisen ja tunnemenneisyyteni myrskyjen kanssa yhteydenpidon. Minä en anna muiden määritellä kuka minä olen. Minä aion etsiä tapoja ilmaista koko olemustani ja tutkia oman mereni syvyyksiä. Silloin minä voin olla oma itseni.

Kirahvit

Minä olen sitoutunut aina olemaan tarjoamatta nautintoa muille ennen kuin olen olen tarjonnut nautintoa itselleni. Minä en salli itseni lipua joukon jatkeena tai valua virran mukana. Tästä lähtien minä olen vapaa ajatusteni kuristavasta vaikutuksesta ja teen töitä niin, että päätökseni saavat minut tuntemaan oloni hyväksi elämäni suhteen, niin että jokainen valinta jonka teen edesauttaa hyvinvointiani.

Haavojani peittävistä laastareista ja siteistä eroon hankkiutuminen auttaa minua luomaan kanssasi aidon yhteyden. Ja teen sen, koska jos et rakasta vapaasti, on parempi olla rakastamatta lainkaan, sillä tunnetason riippuvuus on tuhoavaa.

Minä en tiedä tulenko rakastamaan sinua koko elämäni, enkä sitäkään tulenko aina rakastamaan samalla voimalla, mutta sen tiedän että juuri nyt minä suosin sinua enemmän kuin ketään muuta. Sinä et ole mielessäni päivän joka sekunti, mutta olet aina kanssani.

Minä valitsen rakkauden ja minä olen jatkossakin oman itseni herra. Koska rakkauden vahvoin olemassa oleva tunne on ihmisen rakkaus itseään kohtaan. Ja koska kuten Perls sanoi:

“Minä teen minun juttuani ja sinä teet sinun juttuasi. Minä en ole tässä maailmassa elämässä sinun odotustesi mukaan etkä sinä ole tässä maailmassa elämässä minun odotusteni mukaan.”

”Minä olen minä… Täydellinen ja kokonainen olemus, vaikka minulla on vikani. Sinä olet sinä… Täydellinen ja kokonainen olemus vaikka sinulla on vikasi.”

”Jos me löydämme ja hyväksymme toisemme, meidän on mahdollista lakata kyseenalaistamasta erojamme ja alkaa juhlistaa arvoituksiamme yhdessä, me voimme kävellä toistemme kanssa, olla vastavuoroisia, kunnioittavia, pyhitettyjä ja rakastavaa seuraa polullamme.”

”Sinä olet sinä, ja minä olen minä, ja jos me sattumalta löydämme toisemme, on se kaunista. Jos ei ole, ei mahda mitään.”

”Minulta puuttuu rakkautta itseäni kohtaan, kun missään yrityksessäni miellyttää sinua, petän itseni. Minulta puuttuu rakkautta sinua kohtaan, kun koetan tehdä sinusta sellaisen kuin haluaisin sinun olevan sen sijaan, että hyväksyisin sinut sellaisenaan kuin todella olet.”

”Sinä olet sinä. Ja minä olen minä.”

Pääkuva: natalia_maroz